Rezultati konkursa za dodelu stipendija za 2020-2021.

Rezultati konkursa za dodelu stipendija vlade Francuske za 2020-2021. godinu koje dodeljuju Francuski institut i Ambasada Francuske u Srbiji

Konkurs za 2020-2021. godinu završen je 23. marta 2020. Zahvaljujemo svim kandidatima na interesovanju za studije u Francuskoj.

Posle analize pristiglih kandidatura i na kraju procesa odabira kandidata, obaveštavamo vas o sledećem:

  • 82 validnih kandidatura pristiglo je do završetka konkursa;
  • 52 kandidata pozvano je na razgovor sa komisijom, koja se ove godine zbog pandemije COVID-19 održala onlajn;
  • 22 studenata dobilo je stipendiju za nastavak studija u Francuskoj;
  • 21 studenat nalazi se na listi čekanja. Studenti sa ove liste mogu da budu oslobođeni od troškova upisa na državnim univerzitetima (cf. Rubrika oslobađanje od plaćanja troškova upisa)

U skladu sa konkursima iz prethodnih godina i podrškom doktorandima u ko-mentorstvu za koje se Francuski institut i Ambasada Francuske u Srbiji finanansijski obavezuju za period od uzastopne 3 godine, 6 doktoranada dobiće stipendiju u 2020-2021. godini za nastavak istraživanja na 2. i 3. godini doktorata u Francuskoj pod uslovom da se studije odvijaju po planu.

Zbog pandemije COVID-19 koja je obeležila ovu godinu i zbog različitih procedura u popuštanju mera u Francuskoj i u Srbiji, određene nedoumice oko datuma polaska studenata i dobijanja vize još uvek postoje. Francuski institut održavaće stalni kontakt sa stipendistima, pružiće im svu neophodnu pomoć oko procedura i daće im sve raspoložive informacije.

Čestitamo svim dobitnicima stipendije, savetujemo im da održavaju redovan kontakt sa Francuskim institutom i želimo im da na ličnom i akademskom planu steknu obogaćujuće iskustvo!

Dobitnici stipendije Master 2 (sve oblasti)
Dobitnici stipendije za doktorat u ko-mentorstvu 
Dobitnik stipendije ENSBA (Likovna umetnost)
Dobitnik stipendije za bivše maturante Matematičke gimnazije u Beogradu
Kandidati na listi čekanja (po oblastima)
Oslobađanje od troškova upisa na državnim univerzitetima