13 Jun - 19 Jun 2021 / Raška

Interaktivna izložba France Emotion

Međunarodna izložba France eMotion, kreirana od strane « Atout France » u partnerstvu sa Francuskim institutom, vodi gledaoca na jedinstvenu šetnju u upoznavanje sa francuskom kulturnom baštinom, na raskršću fotografije, proširene stvarnosti i digitalne animacije.

Četiri međunarodna fotografa, iz Benina Išola Akpo, iz Brazila Edu Monteiro, iz Sjedinjenih Američkih Država David Šaliol i iz Španije Lurdes Segade, naoružani objektivima, su prošli određenim delom zemlje. Slučajnim odabirima nastalim tokom njihovih pohoda, predstavljaju jedinstven pogled na raznolikost francuske kulturne baštine. U njihovom društvu, gledalac korača puteljcima tvrđava i parkovima dvoraca, prolazi kroz muzeje i najsavremenije izložbene prostore i divi se lukovima opatija i mostova.

Izložba je nastala od strane klastera za turizam i kulturu « Atout France » u partnerstvu sa Francuskim institutom.

Od oktobra 2019. godine, nakon što je osvojila publiku u Nišu, Kruševcu, Beogradu, Pirotu, Novom Sadu, Leskovcu, Prokuplju, Knjaževcu, Zaječaru i Aleksincu, izložba nastavlja svoje putovanje kroz Srbiju, ovog puta u Trsteniku.

APRIL 2021:
Trstenik (20.04- 10.05.2021) svakog radnog dana od 8h do 15h, Muzejska zbirka, Braće Jugović bb
Sremska Mitrovica (15.05 – 31.05.2021) kontaktirati muzej za radno vreme, Galerija „Lazar Vozarević“, Gradski Park 4
Raška (13.06 – 19.06.2021) za radno vreme kontaktirati ili konsultovati sajt galerije „Gradac“, Porta manastira „Gradac“

Info

porta Manastira Gradac

Atout France