10 maj 2019 - 13h

Karavan za klimu #2

Projekat „Karavan za klimu #sezona2 – Osvajanje obnovljivih izvora energije!” predstavlja nastavak projekta „Karavan za klimu – Svi aktivni u borbi protiv klimatskih promena!” koji je sproveden 2018. godine.

Ovaj projekat Francuskog instituta u Srbiji ima za cilj jačanje svesti građana Srbije a posebno mladih da su fosilna goriva glavni uzrok emisije CO2 i da naši prirodni resursi, čak iako još uvek neizmerni, nisu neiscrpni. Svest o tome i podrška stanovništa su od suštinskog značaja kako bi se zemlja usmerila na proizvodnju električne energije iz obnovljivih izvora. Stanovništvo mora da razmišlja o tome kao i da sve to razume kako bi svoje ponašanje prilagodilo i učestvovalo u energetskoj tranziciji prema kojoj se zemlja kreće.

Budući da su aktivnosti koje se sprovode vrlo raznovrsne, projekat „Karavan za klimu” teži da obuhvati širu javnost. Interaktivne radionice i panoi su pre svega namenjeni deci i omladini (5-15 godina), dok se izložba i predavanja obraćaju studentima i odraslima. S obzirom na to da je cilj projekta podizanje svesti građana koji nisu ili su vrlo malo upućeni u ovu problematiku, aktivnosti koje se sprovode namenjene su svima bez obzira na stepen znanja zainteresovanih. Pored toga, aktivnosti će se odvijati na srpskom i francuskom jeziku.

U petak 10. maja biće obeležen početak drugog po redu karavana za klimu. Biće prisutni i glavni partneri u ovom projektu: Grupa SUEZ, Program Ujedinjenih nacija za razvoj, Centar za promociju nauke.

Info

Spomen Kuća „Than”

Braća Tan 5-7

Bečej
Petak 10. maj 2019 u 13h

Na francuskom i srpskom
www.karavanzaklimu.rs