12 sep 2019 - 19:00 / Niš

KreNI à la française

Da li vas zanima kako izgleda KreNI konferencija na francuski način?

Pozivamo vas da nam se pridružite 12. septembra od 19h u kafiću Hush Hush kako biste se upoznali sa performansom francuskih „street art“ umetnika, ali i temom i zemljom domaćinom pete KreNI konferencije. Ovom prilikom biće predstavljena i pobednička ideja sa prošlogodišnje konferencije.

Iz Pariza nam dolaze dvoje umetnika koji će tokom večeri na panelima oslikavati svoje viđenje „zelenog grada“:

Ami Imaginaire je street art umetnica čiji se stil odlikuje bogatim koloritom, divljim paternima i svedenim životinjskim oblicima. Njeni radovi se diskretno pojavljuju na marginama urbanih pejzaža i mame naš pogled i maštu skrećući često pažnju na teme ljudsko-životinjskih odnosa, čovekovog odnosa prema prirodi i ugroženim životinjskim vrstama.

Polar Bear, tehnikom klasičnog šablona-stencila u minimum 6 lejera, Polar uspeva da obradi i u ulični kontekst uspešno smesti ikoničke reference iz popularne kulture, istorije umetnosti, ali i da pošalje alarmantne poruke svetu o održivim načinima tretiranja životne sredine.

Za posetioce događaja obezbeđeno je piće dobrodošlice.

Projekat Street Art Rezidenture realizuje se ove godine kroz partnerstvo Udruženja Elektrika i Francuskog Instituta, uz podršku Ministarstva Kulture Republike Srbije, Austrijskog Kulturnog Foruma, Fondacije EPK 2021 Novi Sad  i EUNIC Artist in Residence programa.

KreNI konferencija je najveća konferencija kreativnih industrija na jugoistoku Srbije koja se peti put održava u Nišu. Mladi kreativni ljudi radiće sa najboljim međunarodnim i domaćim ekspertima na razvoju svojih ideja koje doprinose rešavanju društvenih problema u Nišu.

Događaj „KreNI à la française“ organizuju Francuski institut u Nišu i Mladi ambasadori.

Vidimo se!

Info

Kafić Hush-Hush

Generala Tranijea 18, Niš

www.kreni.org
Ami Imaginaire
Polar Bear