26 nov 2021 - 18h / Beograd

Playing Narratives: Le Grand Final

Playing Narratives – završetak programa

Završni deo programa Playnig Narratives organizovaćemo 26. novembra u Francuskom institutu u Beogradu. Dvadeset troje odabranih učesnika programa Playing Narratives (za koji se na početku prijavilo čak 200 kandidata), tokom 8 meseci pratilo je obuku u vezi sa stvaranjem i razvojem video igara. Ovaj program, koji su zajedno pokrenuli Francuski institut u Srbiji, Gete institut u Beogradu i Serbian Games Association, omogućio je ovim mladim kreativnim profesionalcima, među kojima ima pisaca, likovnih umetnika, ilustratora, inženjera zvuka… da prođu obuku koja im je omogućila sticanje brojnih veština neophodnih za rad u oblasti stripa i video igara, a sve to zahvaljujući razmeni iskustava sa francuskim, nemačkim i srpskim stručnjaicima. Tokom rada bili su podeljeni na pet ekipa i radili su na osmišljavanju projekata video igara, od kojih će međunarodni žiri odabrati jedan koji će dobiti podršku.

Specijalni gost biće Pjer Lingreti (Pierre Lunghretti), generalni direktor Cité Internationale de la Bande Dessinée et de l’Image (Citebd), institutcije koja je posvećena stripu i interaktivnim umetnostima, jedan od najvećih francuskih stručnjaka za strip! Njegovo predavanje o vezama između stripa, video igara, animacije i filma, Comics – the new crossroads of creative industries, biće emitovano putem live stream-a u 19h30 za svu zainteresovanu publiku, a registracija je moguća putem ovog linka.

Članovi međunarodnog žirija su:

  • Pierre Lungheretti, direktor  francuskog strip centra Cité Internationale,
  • Axel Buendia, direktor CNAM -Enjmin u Angulemu (Francuski konzervatorij za umetnost i zanate),
  • Odile Limpach, predstavnica nemačke firme za razvoj video igara – Spielfabrique,
  • kao i predstavnici srpskih kompanija za video igre koje su podržale projekat: Digital Arrow, 3Lateral, sekcija Epic Games iz Novog Sada, Two Desperados i Ubisoft  iz Beograda.

Ovaj program je dobio podršku Francusko-namačkog Fonda i mnogih partnera: generalni sponzor projekta je  Digital Arrow  iz Novog Sada, a projekat su takođe podržali ugledne firme Two Desperados i 3lateral, sekcija Epic Games. Ubisoft Belgrade je takođe sponzor projekta.

Publika: studenti, profesionalci i amateri u oblasti video igara, stripa i animacije

Info

Francuski institut u Srbiji, Beograd

Knez Mihailova 31

Petak 26. novembar 2021. od 18 sati