17 jan 2020 / Srbija

Prva godina studija u Francuskoj

Upis na I godinu osnovnih studija na francuske univerzitete za akademsku 2020-2021. godinu je otvoren!

Želite da upišete I godinu osnovnih studija u inostranstvu i budete deo visokoobrazovnog sistema koji nudi bogatstvo i izuzetan kvalitet studijskih programa? Odaberite Francusku zbog kvalitetnih studija, koje su priznate u svetu.

Krajnji rok: 17. januar 2020.

Zahtev za predupis preko procedure „DAP“ podnose inostrani državljani kako bi se upisali na I godinu studija na neku visokoškolsku ustanovu u Francuskoj i on je obavezan za sve inostrane studente: maturante, svršene maturante ili one koji imaju ili će imati diplomu o stečenom srednjoškolskom obrazovanju koja omogućava pristup visokom školstvu u matičnoj zemlji. Procedurom „DAP“, predupisom na prvu godinu studija, obuhvaćeno je 67 univerziteta koji nude brojne studijske programe iz svih oblasti i 20 nacionalnih škola za arhitekturu.

Francuska godišnje primi blizu 350.000 inostranih studenata: ona je četvrta zemlja na svetu posle SAD, Velike Britanije i Australije, a prva neanglofona zemlja po izboru inostranih studenata.

Zašto? Pored izuzetnog kvaliteta studijskih programa, Francuska nudi kvalitetne studije, po pristupačnim cenama, a inostranim studentima pruža ista socijalna prava i zaštitu kao i mladim Francuzima. Francuska je i deo evropskog visokoobrazovnog sistema, što omogućava svakom upisanom studentu na neku od francuskih visokoškolskih ustanova da deo svojih studija provede i u nekoj drugoj zemlji, članici Evropske unije. Harmonizacija nivoa studija (L/M/D) među različitim zemljama, članicama Evropske unije, omogućava studentu koji stekne diplomu u Francuskoj da ima i diplomu koja je priznata u okviru evropskog visokoobrazovnog prostora.

Kontakt: Sandra Elezović, sandra.elezovic@institutfrancais.rs, 011/302-3657.
Sve informacije o proceduri DAP

Info

Krajnji rok: 17. januar 2020.