25 nov - 25 feb 2020 / Srbija

Svi zajedno za rodnu ravnopravnost

Javni poziv za učešće na konkursu „Svi zajedno za rodnu ravnopravnost“

Na osnovu memoranduma o saradnji i povodom 25. novembra, Međunarodnog dana borbe protiv nasilja nad ženama, Ministarstvo prosvete, nauke i tehnološkog razvoja Republike Srbije, Ambasada Francuske u Srbiji i Francuski institut u Srbiji, objavili su javni poziv za učešće na konkursu “Svi zajedno za rodnu ravnopravnost“ koji je namenjen učenicima i učenicama srednjih škola u Republici Srbiji i treba da doprinese borbi protiv rodnih stereotipa i nasilja nad ženama.

Cilj konkursa je prevencija rodnih stereotipa i svih oblika rodno zasnovanog nasilja i diskriminacije. Kandidati mogu učestvovati pojedinačno ili u grupi, a svoju prijavu (u obliku teksta, videa, fotografije, muzike ili u nekom drugom obliku…) mogu poslati do 25. februara 2020. godine.

Učesnici Konkursa “Svi zajedno za rodnu ravnopravnost“ svoje radove mogu poslati poštom na sledeću adresu: Francuski institut u Srbiji, Zmaj Jovina 11, 11000 Beograd (uz naznaku: „Za konkurs Svi zajedno za rodnu ravnopravnost“) ili elektronskim putem na: nediskriminacijizena@institutfrancais.rs

Rezultati konkursa „Svi zajedno za rodnu ravnopravnost“ biće objavljeni 6. marta 2020. godine, a zvanična dodela nagrada biće organizovana 9. marta povodom  Međunarodnog dana žena.

Zvanični tekst konkursa i dodаtne informacije (pdf)
www.mpn.gov.rs/konkursi-i-javni-pozivi/opsti-konkursi-i-javni-pozivi

Info

Do 25. februara 2020.