13 okt 2017 - 16h/19h15 / Beograd

U čast fizičara Valerija Bočvarskog

Naučni skup u čast fizičara Valerija Bočvarskog: dijalog na visokom nivou, između fizike i filozofije

Profesor Valerij Bočvarski, renomirani istraživač Instituta za fiziku u Zemunu, preminuo je prošle godine. Ceo svoj radni vek posvetio je obrazovanju i istraživanju ne samo u oblasti fizike, već i filozofije.

U čast ovog vrsnog predavača i naučnika, a na inicijativu njegovog francuskog kolege i saradnika, profesora Žaka Bodona, sa Univerziteta Pariz 13, kao i njegovih kolega sa Instituta za fiziku, 13. i 14. oktobra 2017. u Francuskom institutu i u Institutu za fiziku organizuje se  naučni skup. Svojim učešćem na ovom naučnom skupu Francuski institut želi da oda počast neprekidnom zalaganju profesora Bočvarskog za  promociju i razvoj saradnje između Francuske i Srbije.

Raznovrsnost programa ovog naučnog skupa odslikava sveobuhvatnost i originalnost naučnog rada profesora Bočvarskog u oblasti fizike i filozofije. Ovaj naučni skup namenjen je istraživačima, predavačima i studentima koji su zainteresovani za ove oblasti, pošto će se govoriti o  ekspertnim sistemima, koliziji, kvantnoj fizici  kao i o filozofiji nauke i umetnosti.

Slobodan ulaz, na engleskom bez prevoda.

Program prezumite ovde

Info

Francuski institut u Srbiji, Beograd

Knez Mihailova 31