21 apr 2021 - 18h / Beograd

Uđite u priču Narodnog muzeja u Beogradu!

Predstavljanje francuskog izdanja vodiča kroz stalnu postavku Narodnog muzeja, koji je objavljen uz podršku Francuskog instituta u Srbiji i Ministarstva kulture i informisanja Republike Srbije. Vodič sadrži predstavljanje bisera muzejske kolekcije, počev od najstarijih arheoloških nalaza iz vremena paleolita, preko dragocenih svedočanstava kulturnog konteksta antičke Grčke i Rima, kroz bogato nasleđe srednjovekovne umetnosti i kulture sa teritorije današnje Srbije i najznačajnijih umetnika srpskog slikarstva 18. i 19. veka, sve do dinamične smene umetničkih stilova i pokreta 20. veka, koji se oslikavaju kroz rad istaknutih srpskih i jugoslovenskih umetnika. Izbor u bogato ilustrovanom vodiču je upotpunjen pričom o evropskoj umetnosti od 14. i 20. veka.

Predstavljajući ovu značajnu, bogato ilustrovanu knjigu, napisanu od strane kustosa Narodnog muzeja u Beogradu, prisutnima će govoriti:

  • Bojana Borić Brešković, direktor Narodnog muzeja u Beogradu
  • NJ.E. Žan Luj Falkoni, Ambasador Francuske u Srbiji
  • Muriel Kretjen Živković, lektor
  • Lidija Ham Milovanović, viši kustos u Narodnom muzeju u Beogradu

Zbog ograničenog broja prisutnih, uslovljenog zdravstvenim rizicima, molimo Vas da svoje prisustvo najavite do 19. aprila na adresu kontakt@narodnimuzej.rs

Info

Atrijum Narodnog muzeja

Trg Republike 1/A

Sreda, 21. april 2021, 18 sati