Cineclub-MailPoet
Kinoklub u Francuskom institutu u Beogradu!
Jednom mesečno, sredom od 18 časova, pogledajte filmove za decu i mlade u bioskopskoj sali Francuskog instituta.
Projekcija je besplatna i otvorena za polaznike kurseva, članove medijateke, profesore i učenike, kao i njihove porodice.
PROGRAM: SEPTEMBAR 2019 – FEBRUAR 2020.
Beograd, Francuski institut u Srbiji, Knez Mihailova 31
Les-As
4. septembar 2019. u 18h
Asovi džungle (2017, 1h34’)
Žanr: animirani film
Za uzrast: 3+
Titl: francuski

Radnja: Moris je pingvin, ali je duboko u duši - tigar! Odgajila ga je tigrica, i daleko od toga da je nespretni pingvin, on je profesionalac Kung Fu-a. Sa svojim prijateljima, Asovima džungle, Moris održava red i sprovodi pravdu u džungli, kao što je to pre njega čnila njegova majka. Ali Igor, đavolska koala okružena babunima koji nisu naročito bistri, ima zadatak da uništi džunglu…Asovi džungle, u pomoć!

Croc-Blanc
2. oktobar 2019. u 18h
Beli očnjak (2018, 1h27’)
Žanr: animirani film
Za uzrast: 6+
Titl: francuski

Radnja: Beli očnjak je ponosan hrabri vučjak. Odrastao je u snežnim i opasnim krajevima Severnog pola, i prihvatili su ga Sivi Dabar i njegovo indijansko pleme. Međutim, zli ljudi su primorali Sivog Dabra da ga preda okrutnom i zlom čoveku. Spasiće ga pravični i dobronamerni par, a Beli očnjak će naučiti da vlada primitivnim instinktom kao i da postane njihov prijatelj.

Nagrade: Filmski festival animacije u Ansiju

Mia-lion
6. novembar 2019. u 18h
Mia i beli lav (2018. 1h37’)
Žanr: drama, avanturistički, porodični
Titl: francuski

Radnja: Mia ima jedanaest godina kada se neobično vezuje za Šarlija, belog lava koji je rođen na farmi mačaka njenih roditelja u Južnoj Africi. Zajedno, oni odrastaju kao brat i sestra i postaju nerazdvojni. Tri godine kasnije Šarli je izrastao u veličanstvenog lava. Ali Mia otkriva tajnu koju krije farma: njen otac prodaje lavove trofejnim lovcima. Od tog trenutka, ona ima samo jednu misiju: da po svaku cenu spasi Šarlija.

Dilili
4. decembar 2019. u 18h
Dilili u Parizu (2018. 1h35’)
Žanr: animirani film, porodični
Za uzrast: 6+
Titl: francuski

Radnja: U Parizu tokom Bel Epok-a, u društvu mladog dostavljača na skuteru, mala Dilili vodi istragu o misterioznoj otmici devojčica. Upoznaje izvanredne ljude koji joj pomažu, a pod zemljom otkriva i zlikovce - Gospodare-mužjake.

Dva prijatelja će se svim srcem boriti za zajednički život ispunjen svetlošću.

Pachamama
8. januar 2020. u 18h
Pačamama (2018. 1h12’)
Žanr: animirani film
Za uzrast: 6+
Titl: francuski

Radnja:Tepulpai i Naira, dva mala Indijanca sa Anda kreću u potragu za Uakom, zaštitnim simbolom njihovog sela koji su zaplenile Inke. Njihova potraga će ih odvesti do Suzkoa, kraljevske prestonice koju su zaposeli osvajači.

Becassine
5. februar 2020. u 18h
Bekasin (2018. 1h42’)
Žanr: komedija
Titl: francuski

Radnja: Bekasin je rođena na staroj bretonskoj farmi na dan kada su šumske šljuke nadletale selo. Iako je odrasla, njena dečja naivnost ostala je netaknuta. Sanja da ode u Pariz, ali susret sa Lulot, bebom koju je usvojila markiza de Grand-Er uzdrmaće njen život. Postaje joj dadilja i među njima se razvija bliskost. Radosni dašak vlada u dvorcu, ali koliko će to potrajati? Dugovi se nagomilavaju, a dolazak grčkog lutkara, na koga se ne može osloniti, neće mnogo šta popraviti. Ali tu je Bekasin, koja će potvrditi da je ona ta koja drži sve pod kontrolom.

facebook twitter instagram