23 okt - 24 okt 2019 / Beograd, Novi Sad

Avantura roditeljstva

Kako danas da odgajate srećnu decu i tinejdžere koji žele da sarađuju s vama?
Kako pronaći ravnotežu između blagosti i čvrstine u vaspitanju?

An Kler Klajndinst, istaknuta autorka priručnika za roditelje, klinički psiholog, ekspert zа predavanja i kurseve zasnovane na Pozitivnoj disciplini, biće gost Kreativnog centra, Francuskog instituta i Beogradskog sajma knjiga.

Nakon velikog interesovanja koje je kod čitalaca, pre svega roditelja, pobudio prevod njene knjige Ilustrovani ključ za dečje krize, Kreativni centar će za predstojeći Sajam knjiga objaviti i njen Ilustrovani ključ za tinejdžerske krize. Publika će imati priliku da čuje nešto više o delotvornim vaspitnim tehnikama o kojima ova autorka, i sama majka četvoro dece, piše u pomenutim priručnicima.

Nakon predavanja autorka će se družiti s posetiocima i potpisivaće svoje knjige, koje će biti na popustu od 20%.

Predavanje će biti održano na francuskom jeziku, uz simultani prevod, a posetioci će moći da postavljaju pitanja autorki.

Ulaz je slobodan, ali su zbog ograničenog broja mesta prijave za ovaj događaj obavezne.
Pošaljite svoje ime i prezime na mejl pr@kreativnicentar.rs do utorka, 22. oktobra.

An-Кler Кlajndinst je majka četvoro dece. Kao klinički psiholog radi s decom koja imaju različite poteškoće (i s njihovim roditeljima) i organizuje radionice Pozitivne discipline kako bi pomogla porodicama u njihovom svakodnevnom životu.

Ilustrovani ključ za dečje krize
U ovom priručniku na slikovit i duhovit način opisane su brojne metode zasnovane na principima Pozitivne discipline i daju sasvim konkretne savete o tome kako da se postupa u situacijama u kojima dete nešto neće (neće da uradi domaći, neće da raspremi sobu, neće da se obuče…), u kojima ne ume da vlada sobom (kada je reč o tabletu i mobilnom telefonu, o ponašanju u restoranu ili kolima…), ima nisko samopoštovanje (ne voli da gubi, misli da je bezvredno…) ili teško ostvaruje socijalne kontakte (nema nijednog prijatelja, nasilno je prema drugima, ponaša se nevaspitano…).

Ilustrovani ključ za tinejdžerske krize
Kada se suočite s napornim preobražajem svog tinejdžera i potpunim remećenjem porodične atmosfere, šta da uradite kako biste uspostavili i održali kvalitetan odnos s njim i izbegli nepotrebne sukobe? Ovo je izuzetno pristupačna i vizuelno dopadljiva knjiga koja kombinuje pedagogiju s humorom, a pomoći će i vama i vašem tinejdžeru da se bolje razumete, da uspostavite konstruktivnu komunikaciju i poboljšate odnos tokom nemirnog doba adolescencije. Na kraju priručnika nalazi se deo namenjen tinejdžerima – Dešifrovanje roditelja.

Info

Beograd – sreda, 23. oktobar 2019, u 18h, Francuski institut u Srbiji, Knez Mihailova 31

Novi Sad – četvrtak 24. oktobra u 19h, Knjižara Bulevar Books, Bulevar Mihajla Pupina 6
Obezbedjen konsekutivni prevod.