16 apr 2018 - 16:30 / Niš

15 godina postojanja Francuskog instituta u Nišu

Od svoje inauguracije 16. aprila 2003. Francuski kulturni centar – sada Francuski institut u Srbiji je više nego ikad prisutan na polju kulture, frankofonije, nauke i univerzitetske saradnje Grada Niša.
Kako bi proslavili 15 godina francusko-srpske saradnje zajedno sa Gradom Nišom i Narodnom bibliotekom „Stevan Sremac“, ambasador Francuske, gospodin Frederik Mondoloni i gradonačelnik Niša, gospodin Darko Bulatović pozivaju partnere, profesore, sve one koji uče francuski jezik, kao i građane frankofile na proslavu 16. aprila 2018. koju ćemo prirediti u Oficirskom domu.

Od 16h30 učestvujte na našem gradskom forumu, koji organizujemo u partnerstvu sa Media i reform centrom, a zatim vas od 18h pozivamo na koktel povodom 15 godina našeg prisustva u Nišu. Tokom koktela pogledajmo zajedno izložbu i uživajte u slikama umetnice Aleksandre Mirić, čija je izložba „Merak“ organizovana u saradnji sa Studentskim kulturnim centrom-Niš.

Program 16. aprila u Oficirskom domu:
16h30 Gradski forum „Srbija i Francuska : staro prijateljstvo za bolju budućnost“ organizovan u partnerstvu sa Media i Reform centrom.
18h Proslava : koktel i degustacija vina, otvaranje izložbe „Merak“ umetnice Aleksandre Mirić i izložba fotografija pod nazivom „15 godina postojanja Francuskog instituta u Nišu“.