15 mar 2024 - 18:00 / Niš

2. KAFE KROASAN u Distrikt kafeu: Tribina sa uspešnim ženama

Povodom Međunarodnog dana žena (8. marta), Francuski institut u Nišu  i organizacija Aleph, zajedno sa Distrikt kafe-om organizuju drugi po redu “Kafe kroasan”.

Druga kafe kroasan tribina biće održana sa uspešnim ženama koje su se preduzetničkim sposobnostima istakle u svojim oblastima delovanja.

Naše učesnice biće doc. dr Ana Cvetanović (Ana Cvetanovic ), rukovodilac Klinike za onkologiju UKC Niš, Jovana Milovanović, pravnica i preduzetnica, suosnivač vinarije “100 žena” i Aleksandra Mirić, arhitekta-konzervatorka i vizualna stvarateljka.

Vidimo se! 😊

Ana Cvetanović je rukovodilac Klinike za onkologiju UKC Niš. Ona je četrdesetjednogodišnji medicinski onkolog sa 16 godina iskustva u oblasti onkologije. Takođe je docent na Katedri za onkologiju Medicinskog fakulteta Univerziteta u Nišu. Diplomirala je sa najvišom prosečnom ocenom. Doktorsku disertaciju iz oblasti raka dojke odbranila je 2019. U svojoj profesiji, u Srbiji i regionu, poznata je kao stručnjak za lečenje raka dojke i kao veoma aktivna, pametna, profesionalna žena sa izuzetnim menadžerskim sposobnostima. Ona je glavni istraživač u velikom broju kliničkih ispitivanja, istraživač na projektu Programa IDEJA Fonda za nauku Republike Srbije i autor i koautor u izdavanjima časopisa visokog uticaja. Kao potpredsednica Udruženja medicinskih onkologa Srbije, aktivni član evropskog Udruženja medicinskih onkologa i aktivni pobornik Udruženja pacijenata Srbije svakodnevno se bori za bolji tretman onkoloških pacijenata u zemlji.

Jovana Milovanović je 39-godišnja diplomirana pravnica sa 10 godina iskustva u različitim poslovnim sektorima na pozicijama HR i pravnog savetnika, kao i 3 godine iskustva na rukovodećim pozicijama.
Jovana je poznata i kao suosnivač vinarije „100 žena“. Vinarija 100 žena je jedinstvena porodica kako na našim prostorima tako i u svetu, koja u specifičnom obliku udruživanja, okuplja oko 100 hrabrih i uspešnih žena iz zemlje, regiona i raznih delova sveta, koje su iskreno posvećene vinu. To su preduzetnice, inženjerke, pravnice, istoričarke, direktorke… Najuspešnije u svojim oblastima rada. I dok hrabro dostižu najviše nivoe svoje karijere, istovremeno razbijaju patrijarhalne mitove o podeli zanimanja na muška i ženska, pokazuju snagu ženskog jedinstva, a ideologijom da žene mogu sve, grade bolju budućnost za nove, mlade devojke koje tek dolaze.

Dr Aleksandra Mirić, arhitekta-konzervator, je međunarodni stručnjak u oblasti istraživanja i zaštite kulturno-istorijskog nasleđa.
Doktorat iz oblasti arheologije odbranila je na Univerzitetu Lion 2, a doktorat iz arhitekture na Univerzitetu u Nišu. Profesionalno iskustvo u oblasti konzervacije kulturnih dobara je stekla tokom višegodišnje saradnje sa Arheološkim institutom Beograd, tokom rada u Servisu za baštinu grada Arla, za vreme radnog odnosa u Zavodu za zaštitu spomenika kulture u Nišu i u Institutu za istraživanje antičke arhitekture IRAA u Francuskoj. Angažovana je na brojnim međunarodnim projektima kao istraživač. koordinator, predavač, konsultant i evaluator, njena su saznanja javno dostupna u naučnim člancima, knjigama i televizijskim emisijama čiji je autor.
Aleksandra je višestruko nagrađivani radnik u kulturi i vizuelni stvaralac. Njene slike, izložene na desetinama samostalnih i grupnih izložbi, danas su deo nacionalnih i svetskih privatnih i javnih kolekcija. Trenutno živi, radi i istražuje između Srbije i Grčke.

Info

Distrikt kafe&bar

Nade Tomić 8

Vidimo se u petak 15. marta u 18 časova u kafeu Distrikt u ulici Nade Tomić 8 u Nišu.

Ulaz je otvoren za sve zainteresovane uz konzumaciju.