1 sep - 30 sep 2021 / Zrenjanin

Ciklus Francuskog filma u Zrenjaninu

Francuski institut u Srbiji, ogranak u Novom Sadu i Kulturni centar Zrenjanina vas pozivaju na projekcije francuskih filmova koje će se, od 1. do 30. septembra 2021. održavati svake srede i četvrtka od 20 časova. Na repertoaru će biti premijerni francuski filmovi novije produkcije. U skladu sa zdravstvenom situacijom, sve projekcije će se odvijati uz strogo poštovanje propisanih mera zaštite i distanciranja.

Filmovi na repertoaru:

Sreda 1. i četvrtak 2. septembar u 20.00

Ogromna
FR, komedija, 2020, 1h41min
Režija; Sofi Leturner
Uloge: Marina Fois, Žonatan Koen

U svojoj 40. godini, Frederik izneneada shvata da želi da postane otac. Njegova devojka Kler nikada nije želela dete,  i oko toga su se ranije već bili složili. Međutim, Frederik čini neoprostivo i Kler ostaje trudna a da toga nije ni svesna. Sve dok ne počne da biva ogromna…

Sreda 8. i četvrtak 9. septembar u 20.00

Damjen zeli da promeni svet
FR, komedija, 2019, 1h41min
Režija: Gzavije de Šudan
Uloge: Frank Gastambide, Melisa Sezen

Damjen je odrastao u predgrađu Pariza, njegova majka je bila vatrena aktivistkinja za ljudska prava. Dvadeset godina kasnije, dok se šetao gradom, sudario se sa dečakom po imenu Bazad. Dečko beži jer on i njegova majka ilegalno borave u Francuskoj i boje se da će biti proterani. Damjen dolazi do odličnog rešenja : reći će vlastima da je on Bazadov otac. Međutim, o njegovom podvigu se pročulo i sve majke sa neregulisanim statusom žele to isto. Uz pomoć sestre, advokatice, i prijatelja, Damjen pokreće udruženje muškaraca koji su spremni da priznaju decu ilegalnih imigranata i možda prekrše zakon iz solidarnosti.

Sreda 15. i četvrtak 16. septembar u 20.00

Good luck Algeria!
FR, komedija, 2016, 1h30min
Režija: Farid Bentumi
Uloge: Sami Buažila, Kjara Mastrojani

Sam i Stefan, dva prijatelja iz detinjstva, uspešno proizvode vrhunske skije, sve dok im jednog dana posao posao ne bude ugrožen. Da bi spasili svoju fabriku, upuštaju se u smeo poduhvat: kvalifikuju Sama da učestvuje na zimskim Olimpijskim igrama kao predstavnik Alžira, zemlje njegovog oca. Pored sportskog podviga, ovaj neverovatni izazov nateraće Sama da se ponovo poveže sa svojim korenima.

Sreda 22. i četvrtak 23. septembar u 20.00

Notr Dam
FR, komedija, 2019, 1h28min
Režija: Valeri Donzeli
Uloge: Valeri Donzeli, Pjer Deladonšan

Mod Krejon je rodom iz oblasti Vogeza ali živi dugo u Parizu. Arhitekta i majka dvoje dece, posle jednog nesporazuma pobeđuje na konkursu koji je raspisala opština grada Pariza za preuređenje platoa ispred katedrale Notr Dam. Između te nove odgovornosti, zatim ljubavi iz mladosti koja se ponovo pojavljuje u njenom životu, kao i  oca njene dece kojeg ne uspeva potpuno da napusti, Kler će proživeti pravu oluju u svom životu. Oluju kojoj će morati da se suprotstavi kako bi se afirmisali i oslobodila.

Sreda 29. i četvrtak 30. septembar u 20.00

Play
FR, komedija, 2020, 1h48min
Režija: Antoni Marsijano
Uloge: Maks Boublil, Alis Isaz

Maks je 1993. imao 13 godina kada je na poklon dobio svoju prvu kameru. Narednih 25 godina neće prestati da snima. Svoje prijatelje, svoje ljubavi, uspehe, neuspehe… Od 90-ih do 2010-ih, zabeležio je objektivom svoje kamere portret čitave jedne generacije.

Info

Kulturni centar Zrenjanina

Narodne omladine