7 sep - 10 sep 2020 / Beograd

Cirkastik projekat

Cirkusfera i Cirkobalkana festival predstavljaju: Cirkastik projekat

Cirkobalkana – festival savremenog cirkusa se ove godine, zbog situacije izavane pandemijom, održava u adaptiranom izdanju.

Program ovogodišnjeg festivala biće realizovan u nekoliko navrata, a prvi deo će se odigrati u periodu od 7. do 10. septembra, kada će Cirkusfera ugostiti studente Regionalnog centra za cirkusku umentnost “Piste d’Azure” iz Francuske i njihov projekat Cirkastik.

U četiri dana programa će biti organizovane radionice nekoliko cirkuskih disciplina, tribina o značaju akademske edukacije u savremenom cirkusu u francuskoj i kod nas, a poslednjeg dana će biti izvedena predstava Nos u kojoj učestvuje 12 studenata ove renomirane cirkuske akademije.

Predstava Nos povezuje cirkuske i pozorišne elemente, stvarajući određene likove i odnose koji definišu naš svet, što odražava apsurdnu sliku društva u kom danas živimo. Socijalna komponenta mirisa koja proizvodi inkluziju i isključenje pojedinaca u grupi je okidač za stvaranje kolektivnih akrobatskih situacija.

Izvode: Daniel Amaya, Maud Baptiste, Lena Charier, Petra Najman, Florimond Dumas, Viola Fossi, Gregoire Gisselmann, Marie-Agne Patrice, Angela Riegelhofer, Garance Mansuino, Zea Mathez, Juan-Pablo Villalba

Trajanje: 60 min

Prestava Nos gostuje u okviru regionalne turneje Projekta Cirkastik, koju podržava program Teatroskop.

Festival Cirkobalakan  se održava u saradnji sa Francuskim Institutom u Beogradu uz finasijsku podršku programa Teatroskop i Ministarstva kulture i informisanja Republike Srbije.

Prateći trendove, u uslovima opšte svetske neizvesnosti, vreme i mesto programa će biti naknadno definisano.
Više informacija na www.cirkusfera.org

Info

Ponedeljak 7 – četvrtak 10. septembar 2020.