25 nov 2023 - 11:00 / Niš

DIGITALNI NOVEMBAR: Radionica fotografije u Francuskom institutu u Nišu

Francuski institut u Nišu i EU info kutak Niš vas pozivaju na radionicu fotografije u subotu 25. novembra 2023. u prostorijama Instituta na 4. spratu, u trajanju od 11 do 15 časova.
Radionicu će voditi fotograf Saša Đorđević. Foto radionica se održava u okviru Digitalnog novembra, meseca koji je posvećen razvoju digitalnih veština i znanja i biće jedinstvena prilika da mladi polaznici nauče osnove fotografisanja mobilnim telefonom.

Sa razvojem tehnologije i pristupačnošću pametnih telefona, digitalna fotografija je postala deo naše svakodnevnice, a popularnost društvenih mreža fotografiju je načinila dostupnim i sveprisutnim medijem svih generacija. Digitalna fotografija nastala pametnim telefonom može biti informativna, ali i više od toga, ona može imati estetske domete fotografske umetnosti. Na koji način je moguće upotrebljavati kameru svog pametnog telefona i dobijati najbolje rezultate mogu da nauče svi oni koji se prijave za ovu radionicu.

O predavaču:

Saša Đorđević je fotograf koji živi i radi u Nišu.

Od 2010. do danas je osnivač i predsednik upravnog odbora udruženja Medijski istraživački centar. Stalni foto novinar agencije Beta iz Beograda od 2007. do danas. Honorarni saradnik u svojstvu fotoreportera i video snimatelja agencije France-Presse iz Pariza od 2004. do danas. Angažovan od 2014. do danas na poziciji on-call fotografa od strane UNOPS-a u realizaciji projekata u Srbiji.

Tokom 2006. urednik fotografije u dnevnom listu Naše a od 1996. do 2005. urednik fotografije u dnevnom listu Narodne novine iz Niša.

Od 2003. godine predavač foto žurnalizma u školi kreativne fotografije i u multimedijalnoj školi Medija i reform centra iz Niša. Od 2012. do 2016. osoba za podršku organizacije Handicap International na projektu „Zagovarači zabrane“. Tokom 2014. predavač na temu „Uloga medija u procesu zagovaranja“ u okviru radionica u organizaciji Handicap international u Vijetnamu. Organizator i učesnik više foto izložbi i foto kolonija.

Agenda:
11-13 časova: Kreativna upotreba pametnih telefona u fotografiji (radionica sa teorijskim i praktičnim delom)
13-13.30 časova: Pauza
13.30-15 časova: Fotografisanje na terenu; Praktični rad obrade fotografije

Info

Francuski institut u Srbiji, Niš

Obrenovićeva 20, IV sprat

Prijava na radionicu je jednostavna i nalazi se na linku: https://forms.gle/FddQJbBJ1bL3KwzY8