31 maj - 5 Jun 2019 / Niš

Europeana

Projekat Europeana, kofinansiran programom Evropske unije „Evropa za svoje građane“ će se realizovati u partnerskoj organizaciji Francuskog instituta u Srbiji i pozorišne trupe Revaž.

Projekat Europeana ima za cilj da privuče pažnju građana Evrope i upozna ih sa vezom između zajedničkog evropskog pamćenja i njihovih individualnih mišljenja: kako bi se  shvatio jaz između književnosti i istorije, kako bi se saznalo poreklo prošlih totalitarnih režima  i kako bi se bolje razumeo odnos prema informacijama i savremenim medijima u sadašnjosti i budućnosti. Zasnovan je na multidisciplinarnim događajima i sastoji se od:

  • Pozorišne predstave Europeana, kratke istorije XX veka, Patrika Ouržednika, u režiji Sare Lekarpantije (na francuskom, titlovano na srpski)
  • Konferencije-debate na kojoj ćemo razmeniti mišljenja o Evropi – juče i sutra. Ovi susreti omogućavaju publici da učestvuje u projektu pišući svoju viziju o Evropi putem bloga.
  • Izložbe fotografija o Evropi danas koju je realizovao Stefan Navrat

Francuski institut u Srbiji i Eu info kutak u Nišu oganizuju zajedno sa pozorišnom trupom Revaž i Niškim narodnim pozorištem dolazak ovog projekta u Niš

Program projekta „Europeana“ u Nišu od 31. maja do 5. juna 2019. godine:

  • Izložba fotografija od 31. maja do 5. juna 2019. godine u Eu info kutku-Niš (Vožda Karađorđa 5) Otvaranje izložbe: 31. maja u 17h.
  • Konferencija-debata: 31. maja 17h30 u u Eu info kutku-Niš

Info

od petka 31. maja do srede 5. juna 2019.