15 Jun 2023 - 19:00 / Niš

FESTIVAL FRANCUSKOG FILMA 2023 : Projekcija filma „Velika kola“

Sa zadovoljstvom vas pozivamo na veče filma u Cine Grand bioskopu u Nišu (Delta Planet). Prikazaćemo vam francuski film „Velika kola“ (Le Grande Chariot), u režiji Filipa Garela 15. juna u 19h.

Film prikazuje dirljivu priču o porodici koja pravi lutke, o porodici koju čine Luis i njegove dve sestre, Marta i Lena. Pod vođstvom oca, formiraju umetničku trupu u kojoj svaki član igra ključnu ulogu. Međutim, tokom jedne tragične predstave, otac iznenada umire ostavljajući decu da budu prepuštena sama sebi.

Pohvaljen od strane kritičara, ovaj potresni film nagrađen je Srebrnim medvedom za najbolju režiju na Berlinskom filmskom festivalu 2023. godine. Priča koja intrigira i i neverovatna gluma odvešće vas u magični univerzum lutaka i omogućiti vam da otkrijete porodične veze i teškoće s kojim se suočavaju.

Pozivamo vas da pogledate najavu za film na Jutjub kanalu https://www.youtube.com/watch?v=LA0TeBu_rTo

Projekcija filma je sa srpskim titlom, a ulaz je biti besplatan!

Pridružite nam se u Cine Grand bioskopu 15. juna u 19h i dopustite da vas ponese emocija filma „Velika kola“. Pripremite se da budete zadivljeni ovom neverovatnom pričom i teleportovani u svet gde lutke oživljavaju.

Info

Cine Grand Delta Planet Niš

Bulevar Nemanjića 11b

Cine Grand

Ulaz besplatan uz rezervisano mesto preko Francuskog instituta na broj telefona 018 524 578 i 018 524 581