1 feb - 28 feb 2018 / Novi Sad

Foto konkurs: „Poezija grada”

Povodom obeležavanja Meseca frankofonije 2018, Francuski institut u Novom Sadu poziva sve amaterske i profesionalne fotografe da potraže inspiraciju u slavnoj francuskoj školi humanističke fotografije i radovima njenih najčuvenijih predstavnika, poput Anrija Kartije-Bresona i Robera Duanoa, kako bi otkrili magiju sopstvenog grada!

Humanistička fotografija, nastala u radničkim i sirotinjskim četvrtima Pariza, svoj procvat je doživela u periodu od 1945. do 1950. godine. Majstori ove fotografije podjednak  akcenat stavljaju na okruženje, kao i na samu temu  fotografije. Njihova dela izgradila su prepoznatljiv dekor i stvorila stil koji se definiše kao ’poetski realizam’, a karakteristični motivi i teme uključuje šetnje i dokoličarenje po gradskim pločnicima, tipske likove,  romantizovanje siromašnih slojeva i potragu za savršenim  trenutkom, odnosno za onim  ’’čudesnim u ljudskom društvu ’’.  

Pošaljite nam vaše fotografije inspirisane ovim stilom i najbolje će biti izložene na zajedničkoj izložbi, kojom ćemo prirediti omaž ovoj slavnoj francuskoj školi fotografije. Izložba će se održati  u martu u Francuskom institutu u Novom Sadu.

Ovde možete pročitati detaljna uputstva za učešće i Pravilnik foto konkursa
Ovde možete preuzeti Formulaire-Formular koji je neophodno popuniti i poslati sa vašom forografijom ili fotografijama na admi.ifsns@gmail.com do 28. februara 2018.

Info

Francuski institut u Srbiji, Novi Sad

Nikole Pasića 33

Konkurs je otvoren od 01. do 28. februara.
Izložba odabranih radova će se održati 12. marta 2018.