22 Jun - 27 Jun 2023 / Niš

FRANCUSKI FILMSKI KARAVAN : Ciklus „Rediteljke“

Francuski institut u Srbiji predstavlja novi filmski ciklus posvećen rediteljkama. Promovišemo dela rediteljki kako bismo doprineli vidljivosti njihovog stvaralaštva u oblasti filma.
Ovaj filmski karavan titlovan je na srpski jezik, a projekcije se održavaju u Niškom kulturnom centru.

Četiri rediteljke, četiri različite priče koje opisuju uspone i padove u profesionalnom životu, suočavanje sa životom odrasle osobe, želju i ljubav… Četiri nova filma koji će vas navesti da sanjate, razmišljate, smejete se i uživate u najnovijim ostvarenjima francuske kinematografije.


22. jun – 19H : Zaljubljena Anais (FRA, 2021, 99’)
Režija: Šarlin Buržoa Take
Igraju: Anais Demustije, Valerija Bruni Tedeski, Deni Podalides

Anais ima trideset godina i problem s novcem. Više nije sigurna da li voli svog partnera. Upoznaje Danijela kojem se odmah dopala. Međutim, Danijel živi sa Emili…koja se dopala Anais. Ovo je priča o mladoj neobuznadoj ženi, ali i priča o velikoj želji.

Trejler >>>


23. jun – 19h : Beskrajno leto (FRA, 2022, 90’)
Režija: Emili Osel
Igraju: Agata Talrik, Marsija Gedž-Fežas, Matje Luči

Živeti i voleti sa 18 godina, potpuno se prepustiti letnjim čarima, iznenada izgubiti najboljeg prijatelja, shvatiti da ništa ne traje večno, ponovo se roditi.

Trejler >>>


26. jun – 19h : Plejlista (FRA, 2021, 88’)
Režija: Nin Antiko
Igraju: Nin Antiko, Mark Sirigas

Sofija ima 28 godina. Volela bi da bude dizajnerka, ali nije pohađala umetničku školu. Takođe bi da pronađe i ljubav svog života, ali je ipak nije lako prepoznati. Niže ljubavna i poslovna iskustva. Prima mnogo udaraca, a zadaje malo: to se zove stasavanje. U mislima joj šeta Danijel Džonstnon koji peva  ,,Prava ljubav će vas uvek pronaći’’, ali Sofija se pita da li je to zaista tako.

Trejler >>>


27. jun – 19h : Baš me briga (FRA, 2022, 90’)
Režija: Emanuel Mar, Žili Lekustr
Igraju: Adel Egzarkopulos, Aleksandar Perije, Mara Taken

Kasandra je stjuardesa u low-cost avio kompaniji i ima 26 godina. Živeći danas za sutra, sastavlja letove i žurke kao da sutra ne postoji, verna svom Tinder nadimku ,,Carpe diem’’. Živi bez veza, u vidu strmoglave jurnjave koja je naizgled zadovoljava, sve dok je nesreća ne primora da se ponovo poveže sa svetom. Hoće li Kasandra moći da se suoči sa zataškanim bolom i vrati se onima koje je ostavila na zemlji?

Trejler >>>

Info

Niški kulturni centar

Stanoja Bunuševca bb

Niški kulturni centar