13 Jun - 18 Jun 2024 / Niš

FRANCUSKI FILMSKI KARAVAN : Sport na filmu

Povodom Olimpijskih i Paraolimpijskih igara 2024. koje će se ove godine održati u Parizu, Niški kulturni centar u saradnji sa Francuskim institutom Srbije organizuje novi ciklus francuskih filmova pod nazivom „Sport na filmu“.
Niška publika će tokom tri dana projekcije imati priliku da pogleda tri filma.
Svi filmovi biće prikazani u Niškom kulturnom centru, u četvrtak 13, ponedeljak 17. i utorak 18. juna 2024. godine od 19 časova.

 

Četvrtak 13. jun 2024. u 19h – Home Games (2022, 86’)
Režija: Alisa Kovalenko
Igra: Alina Šilova

Dvadesetogodišnja Alina, čija je strast za fudbalom spašava siromaštva, proživljava veoma važan trenutak u svom životu. Profesionalno se baveći fudbalom, Alina se suočava sa teškom situacijom: ona se sama brine o svom bratu Renatu, sestri Regini i slabovidoj baki. Primorana je da bira između fudbala i porodice.

Trejler >>>

 

Ponedeljak 17. jun 2024. u 20h – Veštice sa Istoka (2021, 100’)
Režija: Žilijen Faro
Igraju: Kinuko Tanida, Jošiko Matsumura, Joko Šinozaki

Dok se Tokio vraća na međunarodnu scenu šezdesetih godina organizujući Olimpijske Igre, grupa mladih radnica doživljava neobičnu sudbinu: one zajedno treniraju zajedno u teškim uslovima kako bi se njihova reprezentacija našla u vrhu svetske odbojke. Noseći nadimak „Veštice sa Istoka“, postaju oličenje japanskog čuda. Njihova priča će generacijama inspirisati pop kulturu…

Trejler >>>

 

Utorak 18. jun 2024. u 20h – Slalom 18+ (2021, 92’) 
Režija: Šarlen Favije
Igraju: Noe Abita, Žeremi Renije, Mari Denarno

Petnaestogodišnja Liz se upisuje na prestižnu sekciju škole za skijanje u srednjoj školi u Bur-Sen-Morisu. Bivši šampion i trener Fred odlučuje da se posveti svojoj novoj studentkinji. Puna entuzijazma, Liz se potpuno predaje sportu, i fizički i emotivno. Uprkos učestalim pobedama, Liz ubrzo podleže potpunoj Fredovoj kontroli…

Trejler >>>

Info

Niški kulturni centar

Stanoja Bunuševca bb

Ulaz slobodan.
Niški kulturni centar