14 okt - 31 okt 2020 / Novi Sad

Francuski jesenji bioskop za 30 osoba

U saradnji sa kulturnom stanicom Svilara i Fondacijom Novi Sad – kulturna prestonica Evrope,pozivamo vas na projekcije francuskih filmova koje će se počev od 14. oktobra, održavati dva puta mesečno u 20 časova. Na repertoaru će biti premijerni i reprizni francuski filmovi novije produkcije. U skladu sa zdravstvenom situacijom, sve projekcije će se odvijati na otvorenom, uz strogo poštovanje propisanih mera zaštite i distanciranja.

Broj gledalaca je ograničen na 30. Rezervišite vaše mesto mailom na: svilara@ns2021.rs

Program:

Sreda 14. oktobar u 20.00

Radionica (FRA, 2016, 1h53′)
Režiser: Loran Kante
Igraju : Marina Fois, Matje Luči, Varda Ramah, Isam Talbi

La Sjota, leto 2016. Antoan prihvata da pohađa kurs pisanja gde grupa mladih ljudi ima zadatak da napiše krimi priču uz pomoć Olivije, poznate spisateljice. Međutim, mizantrop Antoan će se vrlo brzo suprotstaviti ostatku grupe i Oliviji, koju mladićevo nasilničko ponašanje istovremeno plaši i privlači…

Trejler


Subota 31. oktobar u 20.00

Sećanja (FRA, 2014, 92’)
Režija: Jean-Paul Rouve
Igraju: Michel Blanc, Annie Cordy, Chantal Lauby, Mathieu Spinosi

Kada njegova 85 godišnja baka jednog dana iznenada nestane iz svog staračkog doma, Roman kreće u potragu za njom, negde u svojim sećanjima. Po romanu Davida Foenkinosa, delikatan porodični portret u kome Annie Cordy, čarobna u svom polutonskom registru, daleko od uspeha na sceni, oživljava baku koja život vidi daleko i voli ga još više.

Trejler

Info

Kulturna stanica Svilara

Đorđa Rajkovića 6b