7 dec 2017 - 10h-12h30 / Niš

Frankofonija – univerzitetska i naučna saradnja

Prepodnevni skup o mogućnostima za ostvarivanje frankofonih naučnih i univerzitetskih partnerstava kao i francusko-srpske saradnje.

Francuski institut ima čast da Vas obavesti da će se, u četvrtak 7. decembra 2017. godine, u Rektoratu Univerziteta u Nišu, održati prepodnevna prezentacija frankofonih programa univerzitetske i naučne saradnje i francusko-srpskih programa saradnje. Ovaj susret namenjen je svim zaposlenim na univerzitetima u Kragujevcu i Nišu (profesorima, istraživačima i admistrativnom osoblju) koji žele da uspostave saradnju sa novim partnerima uz pomoć Univerzitetske frankofone agencije ili Francuskog instituta u Srbiji.

Skup će otvoriti gđa Vesna Lopičić, prodekan za međunarodnu saradnju Univerziteta u Nišu.

Gospodin Mohamed Ketata, direktor Regionalne kancelarije za Centralnu i Istočnu Evropu (sa sedištem u Bukurseštu), obratiće se prvi put univerzitetima u Nišu i Kragujevcu, koji su postali deo Frankofone univerzitetske agencije 2016. godine. Predstaviće ovom prilikom sve pogodnosti koje su dostupne članovima ove frankofone univerzitetske mreže za finansiranje istraživačkih projekata u svim naučnim oblastima.

Sve mogućnosti saradnje i finansiranja koje omogućava Francuski institut u Srbiji predstaviće Žan- Batist Kizen, savetnik za saradnju i kulturnu delatnost i direktor Francuskog instituta kao i Vesna Adamović, zadužena za univerzitetsku i naučnu mobilnost i Sandra Elezović, predstavnica informativnog centra Campus France.

Ovaj događaj (sa obezbeđenim prevodom) otvoren je za sve zaposlene na ovim univerzitetima. Bio bih Vam zahvalan da prosledite ovu informaciju svojim kolegama, ukoliko mislite da bi mogli da budu zainteresovani.

Program u PDF formatu

Info

Rektorat Univerziteta u Nišu

Četvrtak 7. decembar 2017. u 10h