8 mar - 22 mar 2021 / Beograd

Kada je svet stao, one nisu

Kancelarija Ujedinjenih nacija za rodnu ravnopravnost i osnaživanje žena (UN Women), zajedno sa Koordinacionim telom za rodnu ravnopravnost Republike Srbije, Delegacijom Evropske unije u Srbiji i Ambasadom Republike Francuske u Srbiji, obeležiće ove godine Međunarodni dan žena 8. Marta izložbom koja ilustruje tematiku „Ženski lideršip: budućnost jednakosti u svetu nakon COVID-19 pandemije”.

Izložba ističe značajne napore koje su žene u Srbiji učinile tokom pandemije COVID-19 i sastoji se od umetničkih fotografija velikog formata koje predstavljaju deset srpskih žena različitih profila (medicinske sestre, nastavnice, apotekarke, kasirke…) koje su svojim primerom doprinele unapređenju našeg društva tokom sanitarne krize uzrokovane virusom COVID-19.

Uz svaku fotografiju je napravljen ausdio zapis o radu i doživljenom iskustvu predstavljenih žena tokom pandemije.

Izložbu će otvoriti visoki zvaničnici Vlade Republike Srbije (Potpredsednica Vlade Republike Srbije, ministarka za Evropske intergacije i Ministarka za ljudska i manjjinska prava i društveni dijalog), Šef Delegacije Evropske unije u Srbiji, šef UN Women i Ambasador Republike Francuske, kao i jedna od junakinja predstavljenih u okviru izložbe.

Multimedijalna izložba će tokom dve nedelje biti otvorena u Francuskom institutu, nakon čega će krenuti na turneju po srpskim gradovima.

Info

Francuski institut u Srbiji, Beograd

Knez Mihailova 31

8 – 22. mart 2021.