14 apr - 15 maj 2019 / Novi Sad

Otvaranje izložbe: Le Grand Mix Molière

Pridružite nam se na nesvakidašnjem, celovečernjem događaju u slavu čuvenog francuskog komediografa, po kojem se i sam francuski jezik naziva „jezikom Molijera”!

U očekivanju nove postavke Molijerovog „Građanina-plemića’’ u Pozorištu mladih, na kojoj rade francuska rediteljka An Berelovič i glumci ove pozorišne kuće, pozivamo vas na otvaranje izložbe radova studentkinja studentskog programa Scenska arhitektura, tehnika i dizajn u Novom Sadu, koje su realizovale scenografsko rešenje za ovu postavku. Uz njihove radove, biće predstavljeni i predlozi za kostimografska rešenja, koja su za ovu novu, savremenu postavku, dali učenice smera za izradu kostima, dizajnerske škole „Paul Pairet’’  iz Pariza!

Ali ovo nije bilo kakvo otvaranje! Veličanstvena muzičko-baletsko-pozorišna zavrzlama poput „Građanina-plemića’’ zaslužuje jedan nesvakidašnji miks, zato se inspirišite barokom, dajte mašti na volju i pridružite nam se obučeni u vašem izdanje „za operu’’, jer upravo je to muzika koju ćemo, zahvaljujući Prvom programu radija Radio-televizije Vojvodine, slušati u prvom satu druženja! A u okviru otvaranja imaćete priliku da prisustvujete i javnom izvođenju scena iz predstave na srpskom i francuskom jeziku, te snimanju (i emitovanju uživo!) emisije Reset, Prvog programa radija Radio-televizije Vojvodine, čije će ovo izdanje biti posvećeno pozorištu i Molijeru!

Program:
20h: Otvaranje izložbe u duhu opere
21h-22h30: Izvođenje scena iz ’’Građanina-plemića’’
23h-24h: snimanje i emitovanje radijske emisije Reset

Izložbu možete posetiti do 15. maja.

Zahvalnost za realizaciju ovog programa dugujemo Pozorištu mladih u Novom Sadu, SCEN-u – Odseku za umetnost i dizajn Fakulteta tehničkih nauka u Novom Sadu, srednjoj dizajnerskoj školi Pol Poiret iz Pariza, Radio-televiziji Vojvodine i emisiji Reset.

Rezidencijalni boravak An Berelovič u Novom Sadu realizuje se uz podršku programa Eunic Airkoji za cilj ima podršku razvoju umetničkih rezidencija u Srbiji, kao i ukrštanje iskustava, razmišljanja i diskursa kroz međusobne razgovore umetnika različitih disciplina.

Info

Francuski institut u Srbiji, Novi Sad

Nikole Pašića 33

Ulaz slobodan