9 sep - 26 okt 2019 / Novi Sad

Izložba printova: Ami Imaginaire

U okviru svog rezidencijalnog boravka u Novom Sadu, pariska street art umetnica Ami Imaginaire predstaviće selekciju digitalnih printova koji dokumentuju njen rad u javnom prostoru tokom poslednjih par godina. Tom prilikom oslikaće i deo enterijera u medijateci Francuskog instituta. 

AMI IMAGINAIRE /Pariz, Francuska/ – je street art umetnica čiji se stil odlikuje bogatim koloritom, divljim paternima i svedenim životinjskim oblicima. Njeni radovi se diskretno pojavljuju na marginama urbanih pejzaža i mame naš pogled i maštu skrećući često pažnju na teme ljudsko-životinjskih odnosa, čovekovog odnosa prema prirodi i ugroženim životinjskim vrstama. Uvek na ivici između ambijentalno-dekorativnog i alarmantnog i aktivističkog pristupa, može se reći da Ami Imaginaire kao stvaralac boravi podjednako u oba ova sveta, a od tehnika najčešće koristi akril, šablone i paste-up kolaže.

Novosadski segment projekta Street Art Rezidenture realizuje se ove godine kroz partnerstvo Udruženja Elektrika i Francuskog Instituta, uz podršku Ministarstva Kulture Republike Srbije, Austrijskog Kulturnog Foruma, Fondacije EPK 2021 Novi Sad i pariske galerije Lithium, uz podršku programa Eunic Airkoji za cilj ima podršku razvoju umetničkih rezidencija u Srbiji, kao i ukrštanje iskustava, razmišljanja i diskursa kroz međusobne razgovore umetnika različitih disciplina. Urednik programa Street Art Rezidenture je Vladimir Palibrk.

 

Info

Francuski institut u Srbiji, Novi Sad

Nikole Pašića 33