28 okt 2022 - 10h-17h / Beograd

Studentski sajam: upoznajte francuske univerzitete

Odaberite #Francusku i na vreme planirajte svoju profesionalnu budućnost!

U sezoni obrazovnih sajmova kao i upisnih procedura francuskih visokoobrazovnih ustanova posetite naš “Putujući studentski sajam: upoznajte francuske univerzitete”. Ovaj dan je i početak kampanje za dodelu stipendija Vlade Republike Francuske za Master 2 i doktorate u ko-mentorstvu za akademsku 2023/2024.

Sajam će okupiti predstavnike francuskih univerziteta i prestižnih škola poput Sciences-PO-a, Univerzitete u Lionu, Kanu u Normandiji, Avinjonu, Le Manu, inženjersku školu CESI i druge škole kao i predstavnike Fondacije Tempus Erazmus +, Centra za razvoj karijere Univerziteta u Beogradu, francuske kompanije L’Oréal Adria-Balkan i rukovodioce frankofonih studijskih programa na Balkanu.

Studenti i srednjoškolci kao i njihovi roditelji moći će da prisustvuju prezentacijama i neposredno stupaju u kontakt sa predstavnicima francuskih visokoškolskih ustanova. Zainteresovani će moći da prisustvuju i radionici gospođe Biljane Stepanović iz Business Info Group, urednici “Nove ekonomije”; “Kako se najbolje, predstaviti, vrednovati i umrežiti”.

Iskoristite ovaj nezaobilazan događaj kako biste se dobro pripremili za univerzitetsku 2023-2024. godinu.

Francuska svake godine primi preko 400.000  inostranih studenata. Sa svojih 3500 visokobrazovnih ustanova, preko 1700 programa na engleskom jeziku, 270 doktorskih skola, multidiscplinarnim i inovativnim studijskim programima, brojnim Nobelovim nagradama i Fildsovim medaljama vezanim za naučna istraživanja Francuska je i jedna od omiljenih destinacija za studije kada su u pitanju studenti iz Srbiji. Svake godine oko 650 srpskih studenata odabere Francusku za početak ili nastavak svog školovanja. Vlada Republike Francuske svake godine stipendira oko 40 najboljih srpskih studenata  na svojim brojnim kvalitetnim i prestižnim visokoobrazovnim ustanovama.

#RendezVousEnFrance

Info

Petak 28. oktobar 2022. od 10.00 do 17.00 časova
Hol Filozofskog fakulteta Univerziteta u Beogradu, I sprat
Čika Ljubina 18-20