1 nov - 30 nov 2018 / Beograd, Novi Sad

Rezidencija Šarlot de Sedui u Novoj Iskri

U sklopu višegodišnje saradnje sa Novom Iskrom, francuska dizajnerka Šarlot de Sedui boraviće u Srbiji tokom novembra u okviru umetničke rezidencije, podržane od strane projekta EUNIC Air* koji za cilj ima podršku rezidencijama umetnika iz Evropske unije u Srbiji. Tokom svog boravka, Šarlot de Sedui će pored stvaranja izdvojiti vreme i za upoznavanje sa srpskom dizajnerskom scenom.

Šarlot de Sedui je vizuelna umetnica aktivna na polju dizajna i digitalne umetnosti, ali s vremena na vreme uživa i u postavljanu umetničkih instalacija.  Svoje slike koristi kao materijal za stvaranje kolaža i animacija, tretirajući isečke kao reči nekog večno promenljivog jezika. Naracija je svesno postavljena kao nedefinisana, kad nije u potpunosti prepuštena slučaju.

Drage su joj zastarele tehnologije : telefaks aparati, projekcije dijapozitiva, stereosopske fotografije, midi muzički fajlovi – svi oni nalaze svoje mesto u njenim projektima.

Nedavno je predstavila svoj rad u Sjedinjenim Amrečkim Državama i Francuskoj (samostalna izložba u centru 186 Carpenter, Providens RI), učestvovala je u projektima posvećenim grafičkom dizajnu i nezavisnom izdavaštvu „Quoi Matière Signe“ (u centru IPN kojim upravlja umetnički kolektiv, u Tuluzu), kao i u projektu  „Indiemag Days „(Hamburg, Nemačka), a svoje animacije je predstavila i na filmskim festivalima (Kunstfilmtage, Dizeldorf, Nemačka). Konačno, tokom četiri godine sarađivala je sa nezavisnim američkim magazinom Mother’s News, u okviru strip rubrike.

Istovrmeno, ispituje pedagošku dimenziju svog stvaralaštva, animirajući brojne radionice za decu i tinejdžere.

Živi i radi u Marseju, u Francuskoj.

Više o njenim radovima

Info

Nova Iskra

Gavrila Principa 43

Od 1. do 30. novembra 2018.

Informacije o javnim dešavanjima:
Beograd | Izložba: 23-25/11/2018, Palmas Boutique,  Mihizova 11
Novi Sad | Pop-up izložba: 28/11/2018, Kulturni centar Lab, Dr Hempta 2