2 mar - 24 mar 2019 / Niš, Kladovo, Novi Sad, Beograd

Takmičenje za frankofonu pesmu 2019.

Svake godine u Srbiji, stotine pevača-amatera između trinaest i dvadeset osam godina okuša svoju sreću na Takmičenju za frankofonu pesmu koje organizuje Francuski Institut i Studentski Kulturni Centar Niša. Od samog početka održavanja ove manifestacije 2004. godine, učestvovalo je više od 1000 mladih koji uče francuski jezik. Oni nastupaju sa jednom pesmom na francuskom jeziku, pred žirijem sačinjenim od profesionalaca iz sveta muzike i francuskog jezika. Polufinala su otvorena za sve, porodice, profesore i prijatelje učesnika.Pobednike, u kategoriji juniora i seniora, očekuju nagrade-boravak za dve osobe, u Egiptu i Tunisu. Očekujemo vas!

  • Prva nagrada za seniore: boravak za dve osobe u Egiptu i ulaznica za muzički festival 2019 –  Ova nagrada je poklon Ambasade Egipta u Srbiji i turističke agencije Mondorama.
  • Prva nagrada za juniore: boravak za dve osobe u Tunisu i ulaznica za muzički festival 2019 – Ova nagrada je poklon Ambasade Republike Tunis u Srbiji

Francuski institut u Srbiji i Studentski kulturni centar u Nišu organizuju partnerski Takmičenje za frankofonu pesmu, uz podršku Međunarodne organizacije Frankofonije, Ambasade Republike Tunis, Ambasade Arapske republike Egipat, Ambasade Kanade u Srbiji, Makedoniji i Crnoj Gori, turističke agencije Mondorama i Ambasade Libana u Srbiji.

Kontakt: concourschansonfranco.bg@gmail.com

POLUFINALE
Subota 2. mart 2019.

  • Niš – 13 časova, Sala Simfonijskog orkestra
  • Kladovo – 16 časova, Centar za kulturu
  • Novi Sad – 16 časova, Kulturni centar
  • Beograd – 18 časova, Narodna biblioteka Srbije

FINALE TAKMIČENJA

Nedelja 24. mart 2019. u 14 časova
Niš – 
Narodno pozorište

Info

Subota 2. mart 2019 – Polufinale
Nedelja 24. mart 2019. u 14 časova – Finale