7 mar - 29 mar 2020 / Srbija

Takmičenje za frankofonu pesmu 2020.

Svake godine u Srbiji, stotine pevača-amatera između trinaest i dvadeset osam godina okuša svoju sreću na Takmičenju za frankofonu pesmu koje organizuje Francuski Institut i Studentski Kulturni Centar Niša. Od samog početka održavanja ove manifestacije 2004. godine, učestvovalo je više od 1000 mladih koji uče francuski jezik. Oni nastupaju sa jednom pesmom na francuskom jeziku, pred žirijem sačinjenim od profesionalaca iz sveta muzike i francuskog jezika. Polufinala su otvorena za sve, porodice, profesore i prijatelje učesnika.

  • Prva nagrada za seniore: boravak za dve osobe u Tunisu i ulaznica za muzički festival 2020 – Ova nagrada je poklon Ambasade Republike Tunis u Srbiji
  • Prva nagrada za juniore: Prva nagrada-iznenadjenje za juniore: Učešće na velikom frankofonom dogadjaju u 2020. godini.

Francuski institut u Srbiji i Studentski kulturni centar u Nišu organizuju partnerski Takmičenje za frankofonu pesmu, uz podršku Međunarodne organizacije Frankofonije, Ambasade Republike Tunis, Ambasade Kanade u Srbiji, Makedoniji i Crnoj Gori, Ambasade Libana u Srbiji i TV5 Monde.

Kontakt: concourschansonfranco.bg@gmail.com
Pravilnik takmičenja

Info

Prijavljivanje traje od 16. decembra 2019. do 31. januara 2020.

POLUFINALE

Subota 7. mart 2020.
Niš – Sala Simfonijskog orkestra
Kladovo –
Novi Sad –  Kulturni centar
Beograd –  Narodna biblioteka Srbije

FINALE TAKMIČENJA

Nedelja 29. mart 2020.
Niš – Narodno pozorište