19 jul 2017 - 18h / Beograd

Biciklom uz Dunav!

Leto 2017. godine: francuski pisac i slikar Emanuel Riben, autor knjige „Snežna linija“ putuje biciklom obalom Dunava, od Odese do Novog Sada. Krenuo je 26. juna iz Odese u Ukrajini i putevima duž reke prolazi kroz Rumuniju i Srbiju. Ovo je druga etapa njegovog putovanja koje je započeo u septembru 2016. krenuvši iz Novog Sada i preko Švarcvalda i izvorišta Dunava, stigao do Miluza.

Emanuel Riben dolazi u Beograd 19. jula, i tom prilikom organizujemo, samo za vas, večernje druženje sa njim. Njegovo svedočenje o putovanju dugom oko dve hiljhade kilomeara, po suncu, po kiši, sa vetrom u leđa ili vetru u susret, biće ilustrovano fotografijama. Emanuel Riben će vam govoriti o svojim doživljajima na biciklu, pripremi za put, o putovanju kao inspraciji u svojim delima, o naporu koji svakodnevno ulaže.

Ovo veče biće prilika za neposredan razgovor sa našim piscem avanturistom i njegovim saputnikom na biciklu Benžaminom Furnijeom koji namerava da napiše putnički vodič o Dunavu. Ako vas privlači zamisao da i vi krenete u istraživanje novih vidika, otkrijete nova prostranstva, da se povežete sa ljudima na autentičan način ili da ponovo pronađete pravu sreću koristeći  ekološko prevozno sredstvo, očekujemo vas 19. jula u Francuskom institutu u Beogradu u 18h.

Ulaz slobodan. Razgovor sa piscem na francuskom i engleskom.
Kontakt: florence.kohtz@institutfrancais.rs

Info

Francuski institut u Srbiji, Beograd

Knez Mihailova 31

Sreda 19. jul – 18h