25 nov - 2 dec 2022 / Beograd

Francuski film na Festivalu autorskog filma

Francuski reditelji i filmovi, Sedmo izdanje Francusko-srpskih filmskih susreta i omaž Žan-Liku Godaru na Festivalu autorskog filma u Beogradu!

Jesen u bojama francuskog filma! Festival autorskog filma ove godine je posvetio dizajn plakata i čitav program francuskom reditelju Žan-Liku Godaru koji je preminuo ranije ove godine. U okviru festivala će u različitim selekcijama biti prikazano šesnaest francuskih filmova.

Ove godine, francuski reditelj Serž Bozon, koji je u junu ove godine posetio Srbiju u okviru Festivala francuskog filma, biće deo festivalskog žirija. Osim njega, gosti festivala će biti i francuski reditelji Toma Salvador, Fani Molens i Marten Žova.

Kao i svake godine, po sedmi put, Francuski institut će, zajedno sa svojim partnerima festivalom autorskog filma, filmskim centrom Srbije i uz podršku Ministarstva kulture Republike Srbije, ugostiti brojne francuske filmske stručnjake u okviru Francusko-srpskih filmskih susreta.

I na kraju, dve posebne projekcije iz Kanske selekcije Udruženja za promovisanje nezavisnog filma ACID koji ove godine slavi trideset godina postojanja!

Naša preporuka :

Za više informacija o programu festivala: www.faf.rs

Info

25/11-02/12/2022