24 feb - 5 mar 2023 / Beograd

Francuski filmovi i gosti na FESTu!

Ovogodišnje izdanje FESTa dogodiće se u znaku francuskog filma! Dvadesetak francuskih filmova i koprodukcija biće prikazano beogradskoj publici, počevši sa filmom „Moj zločin“ Fransoa Ozona koji će otvoriti festival, samo mesec dana nakon svoje premijere u Francuskoj. U deset festivalskih dana, publika će moći da uživa u najnovijim filmovima Mie Hansen Lov, Luja Garela, Kler Deni, Rebeke Zlotovski, Valerije Bruni Tedeski, Leonora Seraja, Rašida Bušareba, Nikole Bedosa, Mikaela Hersa, Matjea Vadpjea, Emili Atef, braće Darden i drugih…

Francuska glumica Anabela Lengron predstaviće film „Majka i sin“ Leonora Seraja u kom igra 2. marta u 19.30 u Dvorani kulturnog centra.

U Beogradu će u okviru programa FEST Pro boraviti delegacija predvođena Olvijeom Sabijem, inicijatorom projekta „We Build Change“, sačinjena od producenata i novinara iz Francuske, Belgije i Kanade.

WeBuildChange je program koji za cilj ima identifikovanje lidera u nastajanju koji pomeraju granice sektora u kom rade, pomažući im u karijeri kako bi oni svoje ciljeve dodatno razvijali na efikasniji način. Program podržava paritet i kulturnu različitost. Laureati programa koji će boraviti u Beogradu su Džordan Koen, Žius Laloa, Mara gurd Merkado, Klara Benjamin, Kir –Din Grid i Džija Mambu.

Sve informacije o programu festivala nalaze se na sledećem linku: www.fest.rs

Info

24. februar – 5. mart 2023.