28 nov - 2 dec 2019 / Niš

Konferencija KreNI : zeleni grad

5. Konferencija kreativnih industrija KreNI na temu « zeleni grad »

Cilj konferencije KreNi je predstavljanje i promocija kreativnih industrija kao jednog od alata koji koristimo za rešavanje problema u našem društvu. Više od 60 mladih ljudi iz Niša imaće prilike da sazna i nauči mnogo od eksperata iz oblasti arhitekture, dizajna, reklame, filma, fotografije i informacionih tehnologija. Ta saznanja će im omogućiti da pronađu sopstvena inovativna rešenja problema sa kojima se suočavaju u svom okruženju.

Francuska je ove godine ponosna da bude domaćin konferencije KreNI i značajno će doprineti zahvaljujući prisustvu Karavana klime o obnovljivim izvorima energije. Francuski arhitekta Rodolf De Varenghien biće takođe govornik od 28. novembra do 2. decembra, uz podršku Ambasade Francuske u Srbiji.

Rodolf de Varenghien

Rodolf de Varenghien je osnivač kancelarije za arhitekturu CAWA studio. Studirao je na Ecole Nationale Supérieure d’Architecture u Paris-Belleville, kao i u Berlinu na Technische Universitat tokom jednogodišnje razmene univerziteta Erasmus programa. Od tada se takođe samostalno bavi fotografijom i postaje suosnivač kolektiva vizuelne umetnosti i muzike koji stvara putujuće izložbe i festivale u Nemačkoj, Italiji i Francuskoj.

Nakon profesionalnog iskustva u Njujorku 2008. kao docent i pejzažni dizajner na Gradskom koledžu Njujorka, do 2014. radio je u Parizu kao arhitekta projekata za različite kancelarije.

Učestvovao je u velikim građevinskim programima koji uključuju stambene, hotelske i kancelarijske prostore. Takođe je bio angažovan kao nadzornik gradilišta, uključujući sanaciju 1000 jedinica socijalnog stanovanja, finansiranu od strane Francuske nacionalne agencije za obnovu grada (ANRU). 2012. godine pohađao je obuku koju je održala francuska nevladina organizacija Architectes de l’Urgence, fokusiranu na ekološku katastrofu i naseljavanje ljudi.

U 2014. godini učestvovao je u radionicama i međuprofesionalnim sastancima u Togu i na Filipinima. CAWA Studio je osnovan 2015. godine i radi na širokom spektru projekata, uključujući smeštaje, hotele i stvaranje hibridnijih prostora kao „trećeg mesta“ koji uključuju jaču inovativnu posvećenost.

Info

Oficirski dom

Orlovića Pavla 28a

KreNI