24 Jun - 27 Jun 2020 / Beograd

Festival francuskog filma

Francuski institut u Srbiji predstavlja, u saradnji sa MegaCom Filmom, Kombank dvoranom i TV5Monde, festival francuskih filmova koji do sada nisu prikazivani u Srbiji. Za ovo drugo izdanje festivala, Festival francuskog filma biće održan u drugačijem formatu: na otvorenom i online, putem VOD platforme Moj Off.
Za otvaranje festivala, film Noćna smena u režiji An Fonten u Drive-in bioskopu na Adi Ciganliji.

Unapred se radujemo sjajnim filmovima koje ćemo gledati zajedno s vama krajem juna!

Program festivala:
Drive in Ada Ciganlija

Sreda 24. jun – 21h

Noćna smena (FRA, 2020, 98’) / Režija: An Fonten

„Noćna smena“ prati tri policijska službenika koji dobijaju zadatak da ilegalnog migranta isprate do aerodroma Šarl de Gol i smeste ga u avion kojim je planirano da se po naređenju, vrati u svoju domovinu. Međutim, kada kolege saznaju pravu istinu, moraju da naprave težak izbor.

Trejler

Četvrtak 25. jun – 21h

Samo životinje (FRA, 2019, 117’) / Režija: Dominik Mol

Francuski film Samo životinje (Only the animals) prati priču žene koja je nestala. Nakon snežne oluje njen automobil je pronađen na putu ka malom selu. I dok policija ne zna odakle da počne, pet osoba je povezano sa njenim nestankom. Radnja postaje zamršena kada se sazna da svako od njih ima neku svoju sopstvenu tajnu.

Trejler

Petak 26. jun – 21h

Divorce club (FRA, 2020, 108’) / Režija: Mikael Jun

Zabavna komedija o dvojici cimera koji se pokušavaju zabavit nakon razvoda. Ben je devastiran kada njegova supruga zatraži razvod. Dok su svi njihovi prijatelji na strani njegove žene, Ben naiđe na starog prijatelja sa fakulteta koji se isto nedavno razveo. Patrick ga poziva da dođe da živi kod njega. Dvojici cimera se ubrzo pridružuju i drugi razvedeni, razdvojeni i samci koji traže utočište. Zabava za zabavom, njihova vila postaje VIP klub u koji su pozvani svi željni zabave i slobode. Klub ima jedan moto: nemaš pratnju, nemaš problema. Međutim, kada Ben naiđe na Marion, stvari se zakomplikuju…

Trejler

Subota 27. jun – 21h

Prevodioci (FRA, 2020, 105’) / Režija: Režis Roensar

Devetoro ljudi angažovnih za prevođenje omiljenog nastavka, poslednjeg u nizu veoma popularne trilogije, zatvoreno je u jednom luksuznom bunkeru.
Kada se prvih deset stranica izuzetno čuvanog rukopisa pojavi na Internetu, posao iz snova postaje noćna mora – lopov je jedan od njih, a izdavač je spreman da uradi sve kako bi otkrio ko je on….ili možda ona.

Trejler

MojOFF.net

Sreda 24. jun

12h – 17h59
Škola života (116’) / Režija: Nikola Vanije

Godine 1920. jedno siroče je usvojeno od strane para sa sela, koji rade za vlasnika seoskog imanja. Prepušten sam sebi i bez nadzora on odjednom pada pod uticaj lokalnog krivolovca.

Trejler

18h – 23h59
Veran čovek (75’) / Režija: Luj Garel

Marijen napušta Abela zbog Pola, njegovog najboljeg prijatelja i oca deteta koje očekuje. Osam godina kasnije Pol umire. Abel i Marijen su ponovo zajedno, što izaziva ljubomoru kod Marijeninog sina Žozefa i Polove sestre Eve, koja je još od detinjstva potajno zaljubljena u Abela.

Trejler

Četvrtak 25. jun

12h – 17h59
Marija Kalas (119’) / Režija: Tom Volf

Intimni pogled u život i rad grčko-američke operske pevačice, Marije Kalas, ispričano njenim rečima.

Trejler

18h – 23h59
Priviđenje (144’) / Režija: Gzavije Đanoli

Žak radi kao novinar za regionalne novine u Francuskoj.
Njegova reputacija kao istraživača privlači pažnju Vatikana, koji ga angažuje da vodi projekat istraživanja ostavštine svetog prikaza u malom Francuskom selu. Po njegovom dolasku, upoznaje mladu početnicu Anu, koja tvrdi da je lično prisustvovala prikazu Device Marije. Ona je prikupila puno pristalica u selu, ali je razapeta između svoje vere i mnogih primedbi koje dobija.
Suprotstavljen viđenjima sveštenstva i skeptika, Žakov počinje da sumnja u svoj sistem verovanja.

Trejler

Petak 26. jun

12h – 17h59
Dolina vukova (90’) / Režija: Žan-Mišel Bertran

Film o ličnoj potrazi, priča o ludoj opkladi koju je osmislio zaljubljenik u vlastiti san, anti-heroj koji je srušio sve prepreke kako bi ostvario svoj cilj: susresti divlje vukove u njihovom prirodnom okruženju.
Nakon tri godine provedene u divljini u svim vremenskim uslovima, reditelj uspeva da uđe u trag vukovima. Malo po malo on promatra, približava se i u završnici biva prihvaćen kao deo čopora.
Suprotno svim očekivanjima ovi veličanstveni grabljivci ponudiće ovom smešnom liku malo svoje intime. Ali, ovo je film koji takođe postavlja pitanje granica takve intime.

Trejler

18h – 23h59
Gogen: Putovanje na Tahiti (104’) / Režija: Eduar Delik

Godine 1891. Gogen je već poznat u umetničkim krugovima, ali je umoran od takozvanog civilizovanog sveta i njegovih političkih i moralnih konvencija. Ostavljajući svoju ženu i decu iza sebe, on odlazi na drugi kraj sveta, Tahiti, u potragu za novom inspiracijom i spreman da žrtvuje sve za svoju potragu. Siromašan i usamljen, Gogen odlazi duboko u tahitsku džunglu, gde upoznaje Tehuru, svoju muzu, koja će ga inspirisati da stvori svoja najznačajnija umetnička dela.

Trejler

Subota 27. jun

12h – 17h59
Đango (117’) / Režija: Etjen Komar

Francuski film, fokusiran na progon Rajnhartove porodice od strane nacista, rediteljski je debi Etjena Komara, scenariste i producenta koji stoji iza ostvarenja O bogovima i ljudima i Moj kralj, a bio je koproducent nagrađivanog filma o radiklanom islamu Timbuktu.
Đango Rajnhart, virtuoz na gitari i kompozitor, koji je osvojio svet svojim delikatnim melodijama, pripadao je romskoj manjini Sinti i bio je prinuđen da tokom Drugog svetskog rata napusti okupirani Pariz.

Trejler

18h – 23h59
Sudbina, moja ljubav, prvo pevanje (180’) / Režija: Abdelatif Kešiš

Amin, mladi scenarista koji se nedavno preselio u Pariz, odlazi u svoj rodni grad na Mediteranu. Na letnjem odmoru provodi svoje vreme na plažama i u barovima sa prijateljima iz detinjstva. Jedne večeri upoznaje Jasmin, čije pevanje ga šarmira i sa kojom želi da doživi strast “kao u filmovima”. Jedan susret vodi do drugog … Preko svog najboljeg prijatelja, Amin se upoznaje sa velikim producentom koji letuje u svojoj vili i koji mu nudi sredstva za njegov prvi film. Sa svojim filmskim projektom, Jasmin i suprugom producenta koji mu se udvara, Amin se pronalazi u zbunjujućoj situaciji sa nekoliko izbora.

Trejler

www.mojoff.net
www.kombankdvorana.rs

Info

Drive-in Ada Ciganlija i VOD platforma Moj Off

24-27/06/2020