29 feb 2024 - 19:00 / Niš

PREDAVANJE: Istorija mode u Francuskoj

Naredne nedelje, Francuski institut u Nišu vam nudi kulturno putovanje u Francusku preko radionice za decu i predavanja za odrasle, sa temom posvećenoj istoriji mode.

Vidimo se u četvrtak, 29. februara, od 19h do 20h na Filozofskom fakultetu u Nišu, na predavanju o istoriji mode u Francuskoj.

Iv Sen Loran, Kristijan Dior, Pako Raban,Iber de Živanši,Žan Pol Gotije…da li vam sva ova imena govore nešto? Bez sumnje-da! Šta im je svima zajedničko! Odgovor je: sve su to velika imena francuske mode, osobe koje su svojim stvaralaštvom, izvanrednim kreacijama (koje su često bile ispred svog vremena) obeležile vek u kojem su živele.
Francuska oduvek zauzima važno mesto u istoriji mode . Od Marije Antoanete, kraljice iz epohe Rokoko, do Koko Šanel, feminističke modne kreatorke poznate svima, nalaze se mnoge upečatljive ličnosti. Bolje ćemo ih upoznati, njih same i njihova dela, osvrnućemo se na važne periode u istoriji mode i na njene prekretnice.
Ukratko, ponovo ćemo prošetati kroz istoriju u Francuskoj i živote njenih velikih imena kroz vekove. Ovo je prilika da saznate više o francuskoj istoriji, njenoj kulturi i modi u svetu.

Dešavanje je namenjeno odraslima (16 godina +), besplatno je i otvoreno za sve, tiče se francuske kulture a odvijaće se na srpskom.

Radujemo se vašem dolasku!

Info

Filozofski fakultet Niš

Ćirila i Metodija 2, sala 204

Predavanje je besplatno, ali zahtevaju prethodnu registraciju kod naših timova. Da biste se prijavili, molimo vas da to učinite na sledećem linku: https://forms.gle/H5eqQdRMXJ89hz5p6 ili telefonom na 018 524 578.

Očekujemo vas u velikom broju!